Subota, 18 rujna, 2021

Jake policijske snage glavnom gradu BiH: Šta se događalo jutros u Sarajevu?

Nemojte propustiti

Više od 100 pripadnika MUP-a KS jutros se uputilo prema Blažuju, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona sarajevo.

Razlog ove akcije je pretres i pregled migranata u Migrantskom centru Blažuj.

“Naše ekipe su od ranijih jutarnjih sati u ovom migrantskom centru. Trenutno nema uhapšenih”, potvrdio je Mirza Hadžiabdić, iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Sve se dešava nakon što su migranti sve češće postali akteri i najtežih krivičnih djela.

Foto: MUP KS

”Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo počeli su akciju pretresa migrantskog centra u Blažuju s ciljem pronalaska predmeta i osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Sve ovo se radi uz pružanje asistencije Službi za poslove sa strancima u provedbi mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, kazao je Hadžiabdić za portal “Radiosarajevo”.

Ima uhapšenih

Nakon što je akcija u Blažuju završena, Mirza Hadžiabdić, iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS, novinarima je pojasnio detalje jutrošnje akcije kod Sarajeva.

Foto: MUP KS

“Oko 1.500 osoba je zatečeno, kontrolisano. Tri osobe su pronađene i predate Službi za poslove sa strancima, oni se dovode sa izvršenjem više krivičnih djela. Nadležna Služba za poslove sa strancima nakon provedenog postupka, odredila je mjere protjerivanja za 15 osoba. One su iz Afganistana, Maroka, Indije, Pakistana… Više detalja o njihovim imenima bit će poznato kasnije”, kazao je Hadžibadić za Radiosarajevo.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo