Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Januarski računi za grijanje bit će umanjeni za 15 posto

Nemojte propustiti

Januarski računi za centralno grijanje korisnicima usluga KJKP Toplane ukupno će biti umanjeni za 15 posto.

Ovo umanjenje proisteklo je iz nedavne Odluke Vlade KS da se zbog iznadprosječnih temperatura zraka računi za mjesec januar umanje za devet posto, kao i današnje Vladine odluke o pojeftinjenju grijanja za šest posto za period januar – mart 2023. godine, zbog pada cijene plina.

Nakon Odluke o umanjenju cijene januarskog računa za devet posto, Vlada KS dala je danas saglasnost da se cijena centralnog grijanja korisnicima usluga KJKP Toplane umanji za šest posto, sa primjenom od 01. januara do 31. marta 2023. godine.

– Odluka je donesena na prijedlog Neovisnog tijela za utvrđivanje validnosti kalkulacije i konačnog prijedloga visine cijene centralnog grijanja, a usljed sniženja veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji BiH, koji kao osnovni energent koristi i preduzeće Toplane – obrazložio je Kenan Vehabović, sekretar Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom, u nekim dijelovima BiH čak i snijeg

Danas će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje u...

Možda vas zanima i ovo