Utorak, 22 lipnja, 2021

Janukovič spreman da organizuje prijevremene izbore

Nemojte propustiti

Viktor Janukovič
Viktor Janukovič

Predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič spreman je da organizuje prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore, ukoliko ne preostane nijedan drugi način za rješavanje političke krize, izjavio je poslanik vladajuće Partije regiona Jurij Mirošničenko.

Mirošničenko je rekao da je, ako politički lideri ne postignu dogovor, onda jedini demokratski način rješavanja situacije organizovanje prijevremenih izbora.

On je dodao da je Janukovič pred svojom partijom obećao da neće koristiti silu protiv demonstranata.

Mirošničenko je prenio za lokalnu televiziju ICTV da je Janukovič skupštinskim poslanicima iz svoje Partije regiona rekao da – i kad bio imao mogućnosti da silom oslobodi administrativne objekte i trg Majdan od demonstranata, on to nikada neće uraditi “pošto su demonstranti, također, ukrajinski građani”.

Trg nezavisnosti u glavnom gradu – Kijevu epicentar je dvomjesečnog protestnog antivladinog pokreta.

Demonstranti su okupirali i neke javne zgrade u Kijevu i drugim gradovima, prenio je Reuters. Za sada Janukovič nije dostupan za izjavu, prenijela je britanska agencija.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo