Četvrtak, 22 travnja, 2021

“Jasan stav Republike Srpske”: Dodikov savjetnik poručio da je saradnja BiH sa NATO-om moguća, ali da nema nikakvog puta prema savezu

Autor:Srna

Nemojte propustiti

– Pristali smo na dokument koji se zove Program reformi, koji konkretno govori isključivo o saradnji i u kojem se jasno navodi da se članstvo u NATO ne prejudicira – kazao je Kovačević.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodika, kao i SNSD, na čijem je čelu, od početka ističu da je saradnja sa NATO savezom moguća, ali da je za Republiku Srpsku neprihvatljiv bilo kakav put ka članstvu u Alijansi, jer je Narodna skupština usvojila Rezoluciju o proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Istakao je ovo savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

– Od početka smo govorili da ne pristajemo na Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), kao i na Godišnji nacionalni program (ANP). Pristali smo na dokument koji se zove Program reformi, koji konkretno govori isključivo o saradnji i u kojem se jasno navodi da se članstvo u NATO ne prejudicira, što znači da je ta priča u potpunosti ostavljena po strani – pojasnio je Kovačević u izjavi za rusku Federalnu agenciju Novosti.

Isto tako, dodao je on, odmah je rečeno da se ne pristaje na novo formiranje Komsije za NATO integracije iz razloga što Programom reformi NATO integracije više ne postoje i jedino što je prihvatljivo jeste Komisija za saradnju sa NATO.

– Program reformi, Komisija za saradnju sa NATO savezom je jedino što je za nas prihvatljivo. Nema nikakvog puta prema NATO savezu i to je potpuno jasan stav Republike Srpske. Očigledno je da taj stav uvažavaju svi, uključujući i SAD – rekao je Kovačević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo