Petak, 30 rujna, 2022

Jasmin Mujanović: Upravo mi je potvrđeno, sprema nam se nova podvala od strane Zagreba i Beograda

Nemojte propustiti

Mujanović tvrdi da je saznao da “Hrvatska lobira da njena vojska bude dio EUFOR misije u BiH, što je neprihvatljivo budući da je bila strana u ratu”

Politolog Jasmin Mujanović oglasio se na svom zvaničnom Twitter profilu i upozorio bh. javnost na podvale koje se spremaju našoj zemlji od Zagreba, Beograda, ali i nekih članica EU i NATO-a.

Kako je napisao u svom postu, Mujanović tvrdi da je saznao da “Hrvatska lobira da njena vojska bude dio EUFOR misije u BiH, što je neprihvatljivo budući da je bila strana u ratu”.

“Upravo sam iz zapadnog izvora potvrdio zabrinjavajuću glasinu: Hrvatska snažno lobira da bude primljena u misiju EUFOR-a u Bosni. Kao strana u bosanskom ratu i sa Zagrebom koji se rutinski miješa u poslijeratnu upravu zemljom, to je kategorički neprihvatljivo”, napisao je Mujanović.

Zatim je u nastavku objave dodao:

“Realno, s obzirom na to da je Hrvatska primarni pokrovitelj pobunjeničkog bloka HDZ BiH u Bosni, koji su zauzvrat najbliži partneri secesionističkom SNSD-u, i obojica uživaju dobročinstvo Rusije, ovo bi ovo bi prikazalo EUFOR u BiH kao zloćudnu silu u očima većine Bosanaca.

Iskreno se nadam da će ključni donosioci odluka u svim relevantnim zapadnim prijestolnicama imati razuma da odbiju ovaj trik. Dolazak hrvatskih trupa u Bosnu skoro tri decenije nakon Dejtona, izazvao bi daleko nestabilniju reakciju od protesta protiv segregacije protiv segregacije”, smatra Mujanović.

Da bi na kraju svoje objave – podvukao:

“Srpski secesionisti u Bosni, koje podržava Rusija, oslanjaju se na podršku Mađarske i Francuske kako bi osigurali da ako EUFOR mandat bude produžen, njihove trupe neće biti stacionirane na teritoriji entiteta RS. Šokantan kolaboracionizam dvije članice NATO-a”, napisao je Jasmin Mujanović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo