Petak, 14 svibnja, 2021

Jasna poruka Željka Komšića: Ne idu ka NATO-u Srbi, Bošnjaci i Hrvati, već država BiH

Nemojte propustiti

Slanje ANP-a u Brisel  i NATO put Bosne i Hercegovine ovih dana ponovo je glavna tema u bh. političkoj javnosti nakon izjava Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

Svoj komentar za Face TV dao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Jedini koji ne žele u NATO jesu dijelovi, samo dijelovi, političkih elita. Ne idu ka NATO-u ni Srbi ni Bošnjaci ni Hrvati nego država Bosna i Hercegovina”, poručio je u izjavi za Face Televiziju predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentarišući potrebu dostavljanja ANP-a, nastavka NATO puta i formiranja nove vlasti.

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je za RTRS rekao da “ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO”. Izetbegović kaže da ANP nije uslov za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja, kako je rekao, vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH. On je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka.

S druge strane, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik još jednom je ponovio da nema NATO puta.

– Naravno da nema puta ka NATO-u. Ne volim komentirati Bakira Izetbegovića. On stalno nešto pokušava nametati, neku pamet i intelektualnost u politici. Sam proizvede probleme pa, onda, daje prijedloge kako da se riješe, kao neki glasnogovornik Predsjedništva BiH i međunarodne zajednice, kao on objašnjava kako da se radi – kazao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo