Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Javili se Kinezi iz Afere Malina: Preko prijatelja do respiratora

Nemojte propustiti

Kontakt između Shanghai Chang Kai Medical Technology Center i Srebrene Maline ostvaren je ”preko prijatelja”, koja je isporučila Federaciji BiH respiratore, koji su, umjesto u bolnicama, završili u Aferi Malina.

“Oprostite, nismo u mogućnosti da iznosimo detalje o kupcima s obzirom na našu politiku privatnosti kupaca”, odgovorili su na pitanje o cijeni.

Kupac je, kažu, tražio ”invazivne respiratore” o kojima informacije ”možete naći na Googleu.”

Shanghai Chang Kai Medical Technology Center, kompanija od koje su kupljeni respiratori registrirana je na adresi Caoli Road, Fengjing Town, Jinshan District, Shanghai, prenosi Bljesak.info.

Na internetu su dostupni podaci o kompaniji ovog naziva na ovoj adresi kažu da je kompanija registrovana krajem 2018. godine, a u opisu djelatnosti navodi se: ”Bavimo se tehničkim razvojem, tehničkim savjetovanjem, tehničkim uslugama, prehrambenim i zdravstvenim konzultantskim uslugama, medicinskim uređajima (samo onima za koje nije potrebna dozvola za medicinski proizvod), sportskom robom, prodajom fitness opreme, uvozom i izvozom robe i tehnologije. [Podložno odobrenju zakonskog projekta, nakon odobrenja nadležnih tijela prije obavljanja poslovnih aktivnosti]”.

”Kao nositelji dionica ove kompanije te ključno osoblje navodi se ista osoba kao u ugovoru sa Srebrenom Malinom – Yu Yue’.

Inače, ispostavilo se da je firma Fikreta Hodžića respiratore nabavila preko firme iz Crne Gore, prenosi N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo