Srijeda, 12 svibnja, 2021

Javni čas u Brčkom: Registracija biznisa i vođenje finansija za biznise u BiH

Nemojte propustiti

U sklopu javne kampanje zagovaranja za uvođenje preduzetništva u obrazovni sistem BiH, a povodom Dana ženskog poduzetništva, projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Mreža žena u biznisu i Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO organizirali su u Brčkom javni čas o preduzetništvu na temu ”Registracija biznisa i vođenje finansija za registrovane biznise u BiH“.

brcko1

Sanela Ajkunić, koordinatorica projekta Mreža žena u biznisu, predstavila je ovom prilikom rezultate projekta Mreže, kao i planirane aktivnosti za naredni period. “Ova rasprava o ženskom preduzetništvu je sjajna prilika da poduzetnice nauče nešto novo i da unaprijede vlastiti biznis. USAID i MI-BOSPO kroz projekat Mreža žena u biznisu rade na poboljšanju položaja poduzetnica u Bosni i Hercegovini i svojim društveno odgovornim aktivnostima pružamo veliku podršku poduzetnicama. Imamo 1661 članicu Mreže koje su svoje proizvode promovisale na mnogobrojnim sajmovima i koje su učestvovale i razmijenjivale znanja i iskustva na raznim seminarima i forumima organizovanim od strane MI-BOSPO-a USAID-ovog projekta Mreža žena u biznisu. Također, nastavljamo sa aktivnim unapređenjem svog poslovanja i realiziranju aktivnosti za poboljšanje usluga koje nudimo svojim klijentima i članicama Mreže žena u biznisu”, naglasila je gđa. Ajkunić.

Jedan od učesnika javnog časa o preduzetništvu bio je i Edin Salihbašić, direktor finansija, računovodstva i revizije “LIMITLESS” d.o.o. iz Tuzle, a predstavnici nevladine organizacije iz Brčko distrikta prezentovali su projekat i aktivnosti koje sprovode u Bosni i Hercegovini vezane za preduzetništvo.

Inače javnom času o preduzetništvu prisustvovale su članice Mreže žena u biznisu koje su došle iz Tuzle, Brčkog, Bijeljine, Gradačca, Zvornika, Srebrenika, kao i predstavnice Agencije RS za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Banja Luke.

“Drago mi je što sam danas ovdje jer imam priliku da saznam potrebne informacije i savjete za registraciju biznisa, kao i o vođenju finansija, a što će mi mnogo pomoći za dalji rad. Također, danas sam imala priliku ponovo vidjeti neke članice Mreže i upoznati te razmijeniti kontakte i poslovna iskustva”, kazala je Amira Kartal, članica Mreže žena u biznisu.

Dan ženskog preduzetništva se u svijetu obilježava od 2000. godine, a MI-BOSPO je prvi put u Bosni i Hercegovini Dan ženskog preduzetništva obilježio u maju 2011. godine tribinom “Šta žene u biznisu žele” održanoj u Tuzli. Također je organizovano više foruma te dvije konferencije o važnosti ženskog poduzetništva u BiH.

Mreža žena u biznisu, projekat kojeg MI-BOSPO provodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pruža podršku ženama i njihovim nastojanjima da pokrenu novi biznis i uspješno vode svoja preduzeća i farme.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prof. dr. Sebija Izetbegović: Zahvaljujem se svima koji su pružili bilo kakvu podršku u borbi za pravdu i istinu

Izetbegović je uputila bajramsku čestitku svim građanima, te se tom prilikom zahvalila svima koji su joj pružali podršku u...

Možda vas zanima i ovo