Srijeda, 28 rujna, 2022

Javni servis Srbije negira državu BiH: Evo kako su opisali otvaranje konzulata u Novom Pazaru

Nemojte propustiti

U Novom Pazaru je jučer otvoren Konzulat države BiH. Otvranju je, između ostalih, prisustvovala i ministrica vanjskih poslova države BiH Bisera Turković.

Režimski mediji u Srbiji, naklonjeni predsjedniku Aleksandru Vučiću i njegovom SNS-u, nerijetko prave “slučajne greške” i negiraju postojanje BiH kao države, tako što Federaciju BiH i RS posmatraju kao dvije odvojene države.

Takav još jedan “gaf” napravio je i Javni servis Srbije, RTS, obajvivši vijest na svom portalu kako je jučer u Novom Pazaru otvoren “Konzulat Federacije BiH”, javlja Oslobođenje.

ijest koju je objavila RTS

Podsjećamo, u Novom Pazaru je jučer otvoren Konzulat države BiH. Otvranju je, između ostalih, prisustvovala i ministrica vanjskih poslova države BiH Bisera Turković.

Za sada RTS nije ispravio vijest, niti je uputio izvinjenje zbog ove “nenamjerne” greške. Također, ni iz kabineta predsjednika Vučića, prema do sada dostupnim informacijama, nije stiglo nikakvo izvinjenje zbog grubog negiranja BiH kao države na portalu Javnog TV servisa Srbije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo