Utorak, 30 studenoga, 2021

Je li na pomolu transfer godine, hoće li Pero Gudelj popustiti? Bh. trgovački lanac odlučan u namjeri da preuzme FIS Vitez

Nemojte propustiti

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – kazao je Gudelj.

Suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, imaju po 50 posto udjela u vlasništvu te firme.

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su potvrdili iz kompanije Bingo.

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

Pero Gudelj

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kazao je Gudelj za BiznisInfo.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresiran.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – kazao je Gudelj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo