Nedjelja, 2 listopada, 2022

Je li ovo najbolja online biografija koju ste ikad vidjeli?

Nemojte propustiti

Pronaći posao u vremenima krize nije lak posao, pa neobični i inovativni pokušaji isticanja u masi nezaposlenih mogu imati presudan utjecaj na buduću poslovnu karijeru. To se pokazuje i na premijeru web urednika Philippea Dubosta.

photo_philDubost je završio u medijima zbog neobične prezentacije svoje biografije, kojeg su na stranici mashable.com prozvali ‘najboljom online biografijom’. Naime, Dubost je napravio ličnu stranicu iskopiravši template stranice Amazon.com, oglasivši tako samog sebe kao proizvod kojeg se može kupiti.

Tako u ‘opisu proizvoda’ navodi svoju visinu, jezike koje govori, obrazovanje i vještine, a navodi i da ‘proizvod može biti poslan bilo gdje u svijetu’. Također, kao i na pravoj Amazonovoj stranici, ima opciju da se proizvod ‘doda u kolica za kupovinu’.

“Budući da zapošljavanje jest transakcija, sasvim je smisleno to učiniti tako da izgleda kao najveća svjetska trgovina”, piše mashable.

Dubostovu biografiju možete pogledati ovdje.

(mashable.com)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo