Srijeda, 20 siječnja, 2021

Jecaji odjekivali ispred vikendice u Posušju, otac jedne od stradalih djevojaka očajno zapomagao: ‘Pustite me unutra, želim ih vidjeti’

Nemojte propustiti

Bakir Izetbegović o preustroju Bosne i Hercegovine: “Mislim da će krajnji rezultat biti država sa multietničkim regijama”

Bosna i Hercegovina je multietnička zemlja, koja ne smije biti podijeljena, kazao je ovo u razgovoru za N1 predsjednik...

Žestoka poruka Miloradu Dodiku iz Europske komisije: Migrante smjestiti na teritorij cijele BiH

Vlasti drugog bh. entiteta, Republike Srpske (RS), odbijaju da pomognu migrantima koji su se zadesili na njihovoj teritoriji. Vlasti...

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

- Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista...

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

“Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo”, očajno je zapomagao jedan otac od djevojke koja se zajedno s još tri kolegice i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja plinom u mjestu Tribistovu nedaleko Posušja, koje se nalazi uz prometnicu prema Blidinju.

Suze, jecaji, grljenje, nervoza, osjećaj izgubljenosti i bespomoćnosti isprepletali su se kod roditelja, braće, sestara, rodbine, prijatelja koji su na udaljnosti dva kilometra od mjesta nesreće okupili očekujući da će ih vidjeti posljednji put, zagrliti. No, policija im nije dopuštala pristup jer je na mjestu tragedije radila uviđajne i očevidne radnje. Nezapamćena je to tragedije za Posušje, a napose za mjesto Rakitno iz kojega je čak šestero mladih.

– Ne vjerujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove – govori jedan od rođaka preminuloga Ivana Miličevića. Uz Ivana koji je 19-godišnjak preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković te Stjepan Jukić. Roditelji ih nisu uspjeli vidjeti niti nekoliko sati kasnije jer je policija nakon uviđaja njihova tijela morala vozilima prebaciti u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će se obaviti obdukcija. Osmero mladih okupili su se u novgodišnjoj noći u mjestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinju kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost ispostavilo se kako im je to bio posljednji susret, piše Večernji list BiH.

Kako doznajemo od rodbine oni su tijekom cijele novogodišnje noći komunicirali s rodbinom i prijateljima šaljući i fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, te su se grijali na agregat. Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi električnu energiju izazvao tragediju, no policija nije u to bila sigurna zbog čega su tijela poslana na obdukciju.

– Ne može se tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiteljem proveo je istragu te će se na kraju utvrditi što se točno dogodilo – rekao je ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić. On je opovrgnuo navode pojedinih medija kako su hitne službe zatekle još dvije osobe koje su po tim tvrdnjama bile u kritičnome stanju.

– Na licu mjesta zatečeno je osam osoba – dodao je Galić.

Roditeljima i prijateljima stvari su počele biti sumnjive kada su se jučer u rano jutro niko od osmero mladih nije više javljao na mobitel iako su telefonske veze u tom dijelu nešto slabije. Uspjeli su u međuvremenu ipak kontaktirati susjede koji se nalaze u kući pored. Nakon dozivanja i glasnog lupanja u vrata i prozore bilo im je sumnjivo, te su počeli strahovati da se dogodilo najgore. Jedan od susjeda razbio je staklo kako bi ušao u objekt te se pri tome i posjekao. Kada je otvorio vrata ugledao je stravičan prizor.

Osmero mladih od kojih je većinu i poznavao sjedilo je nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio kako njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i hitnu pomoć koja kada je došla na mjesto nesreće mogla samo konstatirati smrt. Nakon toga policija je ogradila mjesto nesreće, do kojega se inače zbog snijega i lošega vremena može doći samo sa džipovima, te onemogućila pristup na udaljenosti od skoro dva kilometra. Oko deset sati jučer ta je informacija prohujala Posušjem nakon čega su roditelji zajedno s braćom i sestrama preminulih otišli u Tribistovo.

Satima su čekali u jednom objektu međusobno se tješeći s nevjericom ponavljajući kako su dan ranije bili s njima. Stalno su im dolazili prijatelji mladića čiji su životi ugašeni naprasno koji su ih se također suznih očiju i jecajući prisjećali. Na licu mjesta bila su i dva vozila hitne pomoći čiji su djelatnici bili tu kako bi ukazali pomoć.

Sa svih nivoa vlasti, kao i iz cijele države i regiona pristižu riječi utjehe i saučešća za porodice nastradalih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Bakir Izetbegović o preustroju Bosne i Hercegovine: “Mislim da će krajnji rezultat biti država sa multietničkim regijama”

Bosna i Hercegovina je multietnička zemlja, koja ne smije biti podijeljena, kazao je ovo u razgovoru za N1 predsjednik...

Možda vas zanima i ovo