Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Jedan kanton u BiH proglasio stanje prirodne nesreće zbog korone, odluka stupa na snagu odmah

Nemojte propustiti

Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite Vlada Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u četvrtak je donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području tog kantona prouzrokovane širenjem zarazne bolesti koronavirusa (Covid-19). Odluka stupa na snagu danas.

“Smisao proglašenja stanja opasnosti jeste da se svi potencijali i sve službe, od ministarstava, tijela uprave, lokalnih stožera do onih organizacija na području našeg kantona s kojima Uprava civilne zaštite ima ugovor o zajedničkom djelovanju u slučaju potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara, stave u funkciju”, pojasnio je predsjednik Vlade ZHK-a Zdenko Ćosić.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i Uredbu o dopunama Uredbe o uvjetima i načinu davanja u zakup šumskog zemljišta u državnom vlasništvu i zasnivanju prava služnosti, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave ZHK, priopćeno je iz Vlade ZHK.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo