Srijeda, 28 srpnja, 2021

Jedinstvene kreacije: Studenti napravili “kukuruznu haljinu“ za svečane prigode

Nemojte propustiti

Koristeći kilogram kokuruznog zrna i kokica, studenti Više tekstilne škole u Turskoj privukli su pažnju javnosti i možda dali nove smjernice modnim trendovima

Studenti Više tekstilne škole pri Univerzitetu u Balikesiru su tokom praktične nastave kreirali svečanu žensku haljinu sačinjenu od kukuruznog zrna i kokica i privukli neočekivano mnogo pažnje javnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Profesorica Arzu Pilevne je u razgovoru sa novinarom AA istakla da se nastavnici te visokoškolske ustanove trude da studente nauče da promišljaju svojom glavom i budu kreativni u svom radu.

Ističući kako su neobične kreacije uvijek posebno pažnje privlačile u tekstilnom sektoru, Pilevne je kazala da je ideja svečane haljine izražene od kokuruznih zrna ideja grupe studenata koji su pohađali praktičnu nastavu.

“Pitali su me mogu li realizirati tu ideju, a ja sam ih podržala. Na kraju smo izradili zanimljivu kreaciju. Studente učimo da moraju svoju maštu ispoljiti u radu. Tako se dolazi do specifičnih proizvoda“, kazala je Pilevne.

Pilevne je kazala da je za izradu “kukuruzne haljine“ upotrijebljeno po 500 grama kukuruznog zrna i kukuruznih kokica.

Kreacija je izložena u okviru maturantskog programa škole i privukla je najviše pažnje posjetilaca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo