Srijeda, 27 siječnja, 2021

Jedna od najpotresnijih slika iz Hrvatske: Otac i sin su čekali da “poginu zajedno”, a onda su uspjeli da iz ruševina spasu svog konja!

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Iz Hrvatske ne prestaju da stižu potresne priče i slike. Tomislav Suknaić je izbjeglica iz Bosne, već je jednom ostao bez svega. Ovaj put sve mu je uzeo potres koji je pogodio i Majske Poljane.

Sretan je što su se njegov sin i on spasli, a preživjeli su i njegovi konji, pas, mačka.

On ne želi da ode nigdje jer osim ovog konja u blizini ima njih još 16. Zahvalan je, kaže, bogu što je njegov konj živ i zdrav, iako je u šoku.

Ja i sin sjedili smo na trosjedu… Evo ga, rekao sam, zagrlili smo se, uspjeli samo da odemo do štoka, počelo je rušiti zidove, digli smo ruke da nam ne pada direktno po glavi i čekali. Kad se smirilo, izašli smo napolje – rekao je Suknaić za Index.hr.

– Čekali smo da zajedno poginemo, eto, preživjeli smo. Da nismo ostali ispod štoka, vjerovatno ne bismo preživjeli – rekao je on za HRT.

Ispričao je za Index.hr kako je spasio konja.

Kad su izašli napolje, vidjeli su da se štala srušila.

– Mislili smo gotovo je, a onda sam video konja da se vrti, nismo ga mogli izvući bez pomoći motorke – rekao je Suknaić.

Njegov pas je snimljen kako leži na hrpi cigala. I dalje čuva kuću, iako nje više nema.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo