Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Jedna od najpoznatijih pjevačica bh. poslijeratne scene: Evo gdje se danas nalazi Amila Glamočak

Nemojte propustiti

55003288-8ef0-40cf-8673-5243b0094cfb-amila-glamocak3-718x446

Mada se njena karijera kretala uzlaznom putanjom, prije desetak godina Amila je preko noći nestala iz javnog života i sve informacije o njoj od tada do danas pokrivene su velom tajne

Amila Glamočak jedno je od istaknutijih imena poslijeratne bh. estradne scene. Bivša supruga glumca Admira Glamočaka, s kojim ima i sina Adija, svoju karijeru počela je kao bek-vokal i, iako je snimila samo dva albuma, ostala je upamćena kao kvalitetan i osoben interpretator.

Mada se njena karijera kretala uzlaznom putanjom, prije desetak godina Amila je preko noći nestala iz javnog života i sve informacije o njoj od tada do danas pokrivene su velom tajne. Vrlo brzo počelo se špekulirati da je Amila okrenula potpuno novu životnu stranicu i da se posvetila vjeri. Kako piše “Dnevni avaz“, Amila se udala i trenutno živi u Turskoj!

No, vratimo se na početak priče. Pouzdano se zna da je Amila 2005. – 2006. sa sinom Adijem živjela neko vrijeme u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, da bi joj se nakon toga potpuno izgubio trag. Njene kolege sa estrade kažu da je otprilike u tom periodu prekinula apsolutno svaki kontakt s njima.

Nakon nesuglasica u braku s Admirom Glamočakom, prema riječima njenih tadašnjih prijatelja, ona se potpuno promijenila, posvetila se vjeri i ubrzo je došao i razvod od legendarnog glumca.

– Odjednom je postala druga osoba. Samo je pričala o vjeri i počela klanjati pet vakata namaza. Ubrzo se i pokrila, a nakon toga nismo imali previše kontakta, a informacije o njoj su se svodile na rekla-kazala. Jedino mi je prijatelj iz Visokog rekao da je jedno vrijeme viđao u ovom gradu. Tada sam dobio informaciju da je često u tekiji u Moštrama kod Visokog – rekao je izvor spomenutog lista..

Saznali smo i da je Amila jedno vrijeme vodila hor “Kewser”.

– Tačno je da je Amila Glamočak vodila naš hor, ali ne bih smjela o tome pričati. Dok je vodila naš hor, bila je izričita da ne želi da se njeno ime spominje u medijima i to smo uvijek poštovali. Ne smijemo vam dati ni njen kontakt, ali možemo joj poslati e-mail i ako bude zainteresirana, ona će se vama javiti – rekli su nam iz ženske edukacione organizacije “Kewser”, pri kojoj djeluje i istoimeni hor.

Jedan pjevač, uz uvjet da ostane anoniman, potvrdio za “Avaz” je da Amila ne želi da se o njoj piše, jer je, jednostavno, izabrala drugi put.

– Već dugo je više ne zanimaju ni estrada ni pjevanje, a prije nekoliko mjeseci mi se javila i rekla da je u Turskoj, gdje se i udala – potvrdio je on.

Pjesma Evrovizije

Amila Glamočak rođena je 1966. godine u Sarajevu. Od petnaeste godine profesionalno je pjevala prateće vokale u duetu “Vrele usne”. Završila je Muzičku akademiju u Sarajevu, Odsjek muzikologija. Solističku karijeru započinje početkom opsade Sarajeva, 1992. godine.

Bila je jedan od glavnih pjevača u sarajevskoj verziji mjuzikla “Kosa – Anno domini 1992”. Pjesmom “Za našu ljubav” predstavljala je BiH na Pjesmi Evrovizije u Oslu 1996. godine. Svoj prvi solistički album “Imaš me u šaci” objavila je godinu poslije. Drugi solistički album “Sunce” na tržištu se pojavio 2002. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo