Subota, 1 listopada, 2022

Jedna osoba lišena slobode tokom utakmice Sloboda – Željezničar, porodica se žali na policijsku brutalnost

Nemojte propustiti

Jedna osoba uhapšena je jučer tokom utakmice Sloboda – Željezničar u Banovićima.

Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica Alispahić koja tvrdi da je brutalno napadnuta od strane MUP TK na fudbalskoj utakmici Sloboda- Željezničara koja je odigrana u Banovićima.

Poštovani,

Danas (10.09.2022 oko 16:40h) sam bila svjedok prekomjerne upotrebe sile od strane policijskih službenika. Momak je brutalno pretučen, jer je izašao sa fudbalske utakmice zbog iznenadne kiše.

Prije svega želim naglasiti da na utakmici nije bilo problema, huliganstva niti bilo kakvih nereda.

Naime, kada je momak bio na izlazu, policijski službenik mu je doviknuo nešto (nerazumljivo zbog buke sa stadiona), te je momak zastao i sasvim pristojno pitao da li postoji neki problem. U tom trenutku policajac, naočigled mnogih svjedoka, bez ikakvog upozorenja, bez opomene, bez predstavljanja, bez ikakvog razloga, fizički nasrće na momka. Odmah nakon toga dolaze još četiri policijska službenika, koji obaraju momka i vezuju ga. Čak i tada nastavljaju tući i maltretirati momka koji vezan leži na zemlji. (U videu je vidljiv dio dešavanja)

Napominjem, nije postojao apsolutno nikakav razlog niti povod za takvo ponašanje policije, a to mogu potvrditi i mnogobrojni svjedoci koji su ostali zatečeni situacijom.

Momak je spašen brzom reakcijom lokalne policije (iz PS Banovići), koji su ga priveli u stanicu i utvrdili da nije napravio nikakav prekršaj, alkotestom potvrdili da nije u alkoholiziranom stanju, te pustili bez ikakve kazne i bez prekršajnog naloga. Naknadno je morao tražiti liječničku pomoć zbog povreda kičme, stoji u pismu koje je stiglo portalu Crna Hronika.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo