Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Jednokratna novčana pomoć za 270.000 osoba: Nezaposlenim po 100 KM, neki se moraju i prijaviti

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Kantonalne službe za zapošljavanje će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć uplatom na transakcijski račun osobama najkasnije do 30. novembra ove godine

Nezaposleni u Federaciji Bosne i Hercegovine, oko 270.000 njih, će izmjenom Uredbe o pomoći stanovništvu koja će se danas naći na sjednici Vlade Federacije BiH u Mostaru, dobiti po 100 KM pomoći.

Novac će nezaposlenima biti uplaćen na njihove transakcijske račune najkasnije do 30. novembra, stoji u Uredbi, saznaje Faktor.

– Novac će se osigurati u Budžetu FBiH za ovu godinu i bit će doznačen kantonalnim službama za zapošljavanje, nakon što oni dostave zahtjev za isplatu, uz konačan spisak korisnika jednokratne novčane naknade.

Kantonalne službe za zapošljavanje će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć uplatom na transakcijski račun osobama najkasnije do 30. novembra ove godine, ukoliko u evidenciji posjeduje valjan podatak o transakcijskom računu.

Ukoliko služba ne posjeduje podatak o transakcijskom računu, osoba koja ostvaruje pravo na naknadu dužna je najkasnije do 30. oktobra dostaviti nadležnoj kantonalnoj službi podatak o transakcijskom računu – navodi se u Uredbi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo