Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Jednomjesečni pritvor za četvoricu muškarca zbog silovanja djevojke u Gornjem Vakufu

Nemojte propustiti

Kantonalni sud u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor za četvoricu muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo silovanje.

zatvorPo prijedlogu Kantonalnog tužilaštva, pritvor je određen muškarcima čiji su inicijali M.H. /25/, N.H. /33/, I.G. /26/ i D.R. /19/.

“Osumnjičeni M.H. i N.H. lišeni su slobode, dok se I.G. i D.R. nalaze u bjekstvu”, rekla je Srni portparol Kantonalnog tužilaštva u Travniku Edina Jaganjac.

U saopštenju Kantonalnog suda navodi se da po ovom rješenju i osumnjičenima I.G. i D.R. pritvor teče od 17. maja, i može trajati najduže mjesec dana.

Devojka čiji su inicijali B.A. /25/ iz Jajca prijavila je policiji u Gornjem Vakufu da su je u mjestu Vrse silovala četiri nepoznata lica, u noći između četvrtka i petka, 16. i 17. maja.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je radila kao konobarica u jednom ugostiteljskom objektu u opštini Gornji Vakuf.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo