Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Jednostavnim trikovima se riješite ispucalih usana

Nemojte propustiti

Hladni zimski dani donose i probleme s ispucanom i oštećenom kožom, posebne oko usana. Kako biste izbjegli peckanje i bolne, ispucale usne, primijenite ove jednostavne i prirodne trikove.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Shea puter

Shea intenzivno hrani kožu, a najbolje djeluje na ispucalim područjima. Shea kožu hidrira, a prepun je vitamina koji liječe i hrane kožu. Redovno ga koristite, utrljajte na usne ujutru i navečer i nećete imati probleme.

Šećer

Kako biste imali meke i nježne usne, piling je vrlo važan. Šećer je odličan i prirodan način da pilingujete usne. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto možete prouzrokovati iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer ili ga napravite sami kod kuće miješanjem šećera i ulja, prenosi Blic.rs.

Krastavac

Ako su vam usne suhe, svježi krastavac će ih uspješno “umiriti”. Kupite balzam koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga jednostavno napravite – uzmite svjež krastavac, nasijecite kriške i stavite na desetak minuta.

Kokosovo ulje

Ako koristite kokosovo ulje, usne će vam biti mekane, a ispucana područja brzo će se oporaviti. Odlična stvar je i ta da je kokosovo ulje dovoljno nanijeti jednom dnevno. Kokosovo ulje koristite za posebno hladne dane – nanesite tanak sloj ulja na područje usana i izbegavajte oblizivanje.

Aloe Vera

Aloe vera je odlično ljekovito sredstvo koje superbrzo oporavlja kožu. Aloa je odlična za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucane usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere osjećat ćete olakšanje.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zoran Milanović u Čitluku odlikuje jedinicu HVO-a

Nakon polaganja vijenaca uslijedit će mimohod sudionika do hotela Brotnjo Povodom 29. godišnjice osnivanja jedinice za posebne namjene ‘‘Gavran 2‘‘...

Možda vas zanima i ovo