Subota, 1 travnja, 2023

Jelena Đoković otkrila zašto je postala vegan

Autor:Kurir

Nemojte propustiti

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro osjeća.

Vgan se postaje ili iz jakih moralnih ubjeđenja ili iz zdravstvenih razloga, ali kod Jelene ni jedno ni drugo nije bio slučaj.

Mnogi ne znaju zašto je Jelena Đoković postala vegan, a odgovor na to pitanje dala je u jednoj emisiji.

Jelena Đoković, osim što je supruga najboljeg tenisera svijeta, ujedno je i sinonim za zdrav život, a deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mlijeka i šećera.

Međutim, mnogi ne znaju da je na takav tip ishrane prešla jer je morala, a ne toliko jer je željela, a upravo je o tome progovorila u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”. Kako je rekla, sve je počelo još tokom studentskih dana.

“Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke”, rekla je Jelena.

Takođe, Jelena je otkrila da je jedan od razloga zašto je postala veganka strah od bolesti.

“Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha”, poručila je tada Jelena.

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro osjeća.

“Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava”, kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

“Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je, kao i ja, posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju”, zaključila je tom prilikom Jelena Đoković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo