Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Jelena Trivić o zaoštrenoj retorici: “Milorad Dodik ne želi očuvati RS, već SNSD”

Nemojte propustiti

Inicijativa nije dobila zeleno svjetlo ni kod stranaka u FBiH koje su je proteklih dana mahom kritikovale. Osim HDZ-a BiH.

Razgovor između Republike Srpske i Federacije BiH o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu završen je i prije nego je počeo, bar ako je suditi po stavovima većine političkih partija u oba entiteta.

Osim vladajućih stranaka u Republici Srpskoj, Inicijativu za razgovor o mogućim rješenjima za BiH, o kojoj će za nekoliko dana raspravljati u parlamentu RS-a, za sada eventulno podržava još HDZ BiH.

Opozicija iz RS-a već je najavila da nema namjeru da podrži navedenu Inicijativu jer je smatraju „farsom i pokušajem skretanja pažnje sa ekonomskih i drugih problema u RS-u“.

Inicijativa nije dobila zeleno svjetlo ni kod stranaka u FBiH koje su je proteklih dana mahom kritikovale. Osim HDZ-a BiH.

Poslanica PDP-a u NSRS-u Jelena Trivić, također, vjeruje da je Inicijativa već na samom početku osuđena na fijasko.

Ona, međutim, smatra da cilj Inicijative nije ni bio razgovor između RS-a i FBiH već „populizam“.

“Petnaest godina od obećanog referenduma o nezavisnosti Republike Srpske uči nas da su posljednje najave od strane lidera SNSD-a, takođe, puka politička, odnosno politikantska obećanja, ispunjena jakom retorikom, ali isto tako slabom i nikakvom aktivnošću na ispunjenju ovih obećanja. U nemogućnosti da ponudi narodu Republike Srpske dovoljno rezultata na polju životnog standarda, SNSD se koristi političkim djelovanjem koje joj je istini za volju nekada donosilo političku korist”, ističe Trivićka u izjavi portalu “Srpskainfo”.

Ona dodaje da je javnosti RS-a danas potpuno jasno da posljednja zaoštrena retorika od strane lidera SNSD-a nije usmjerena na očuvanje RS-a, nego očuvanje SNSD-a.

Trivićka ističe da RS treba “čuvati i braniti na način koji bi njenom narodu omogućio bolji ekonomski standard, više prilika za posao, politikom koja bi ponudila nešto konkretno i stvorila perspektivu narodu da ostaje na svojim vjekovnim ognjištima”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo