Srijeda, 6 srpnja, 2022

Jelena Trivić oštro reagovala na Dodikov prijedlog za spajanje funkcija!

Nemojte propustiti

Trivić ističe da se o tome se ne smije razgovarati i to ne smije biti tema, kao što tema nije smio biti ni 9. januar, Dan Republike Srpske, ali je postao Dodikovom izjavom da bi to mogao biti neki drugi datum.

Najava inicijative koju je iznio Milorad Dodik o spajanju funkcija predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH potpuno je pogrešna i promašena i iznad svega predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa i klasični oblik prenosa nadležnosti. Rekla je ovo potpredsjednica PDP Jelena Trivić.

Trivićeva kaže da se postavlja pitanje zašto bi funkciju Predsjednika Republike trebalo spajati sa bilo kojom funkcijom i koje je utemeljenje ovakve inicijative?

– Da li je zaista Milorad Dodik iz svoje beznadežnosti koja je uzrokovana nemogućnošću da pronađe adekvatne kandidate za dvije inokosne pozicije koje se biraju u Republici Srspkoj – predsjednik Republike i srpski član Predsjedništva, spreman da potopi, uništi i ugasi poziciju Predsjednika Republike?! Podsjećam g. Dodika da po Ustavu Republike, Predsjednik predstavlja Republiku i izražava njeno državno jedinstvo. Poziv Milorada Dodika da o ovome razgovaramo je poziv na izdaju i korak ka ukidanju Republike Srpske – kaže Trivićeva.

Ona dodaje da se o tome se ne smije razgovarati i to ne smije biti tema, kao što tema nije smio biti ni 9. januar, Dan Republike Srpske, ali je postao Dodikovom izjavom da bi to mogao biti neki drugi datum.

– Zaista zabrinjava da bilo ko, ko se smatra srpskim političarem, ovako olako daje izjave i plasira ideje koje su pogubne za Republiku Srpsku i njen narod. Ono što je sigurno jeste da će ovakve inicijative ostati na nivou Dodikovih izjava, koje sve više gube na značaju, postaju blijede, gube se i zapravo predstavljaju odraz kraja njegove političke karijere – zaključuje Trivićeva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ombudsmani tvrde da se bh. građani “izrazito malo žale na visoke cijene”!?

Iz ove Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača apeliraju na potrošače da vode računa o različitim cijenama istih ili sličnih...

Možda vas zanima i ovo