Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Jerko Ivanković Lijanović: Pokušavaju me ukloniti s političke scene

Nemojte propustiti

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH i drugi čovjek Narodne stranke za boljitak Radom za boljitak, Jerko Ivanković Lijanović, na vanrednoj press-konferenciji odbacio je pisanja medija o navodnom pretresu njegovog ureda u zgradi Vlade FBIH u Sarajevu.

lijanovici“Nije bilo nikakvih pretresa u mom uredu. Vladajuća šestorka na nivou BiH umjesto da se bavi provedbom presude Sejdić-Finci, rješavanjem JMBG, rješavanjem izvoza proizvoda životinjskog porijekla, rješavanjem uspostave sustava plaćanja, donošenja strategije razvoja ruralnog sektora, i niz drugih potreba koje naši građani imaju, oni očito troše jako puno energije da vrše pritisak na istražne organe, na naša tuđiteljstva, na naše sudove, kako bi pokušali pronaći neke nepravilnosti u mom radu”, rekao je Lijanović.

On je rekao da su službenici SIPA-e i Uprave za indirektno oporezivanje juče u Širokom Brijegu tražili određenu dokumantaciju društva “Lijanovići d.o.o.”. Ta dokumentacija im je dostavljena.

“Ja podržavam rad naših istražnih organa”, rekao je Jerko Ivanković, dodajući da je i njemu u interesu da se provede adekvatna istraga, kako bi se pokazalo da je on radio u skladu sa zakonom i u interesu građana Federacije BiH.

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja, Lijanović je uz ostalo ustvrdio da cijeli slučaj ima političku pozadinu, da se radi o pokušaju njegovog “discipliniranja”, te da je to “klasična politička kampanja vladajuće većine” na državnom nivou.

Upitan da li se boji hapšenja, Jerko Ivanković Lijanović je rekao da se nada da istražni organi neće podleći političkim pritiscima, ali je naglasio da se on toga ne boji.

(Starmo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo