Utorak, 17 svibnja, 2022

Jerković: Bošnjaci i Hrvati treba da budu zadovoljni što ih je Dragan Čović zastupao u RS-u! Svi koji žele da BiH ostane i opstane će doći i razgovarati gdje god…

Nemojte propustiti

Visoki funkcioner HDZ-a BiH kaže da negoduju oni koji su pozvani i nisu došli na sjednicu Narodne skupštine RS-a, a trebalo je da dođu u Banjaluku i iznesu stav.

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska iz reda hrvatskog naroda, Josip Jerković smatra da će se i bošnjačka strana odazvati sljedećim sastancima na poziv političkog vrha RS-a, jer je, kako je kazao, važno da dođu i da se pokuša pronaći najbolje rješenje.

Jerković smatra da ponovo treba uputiti poziv.

Podsjetio je da je lider HDZ-a Dragan Čović na sjednici NSRS-a tražio da se nađe mjesta po Ustavu i za Hrvate i Bošnjake, jer je, navodi, jasno rekao da ne treba zaboraviti da u Republici Srpskoj žive i druga dva naroda.

Jerković kaže da bi “trebalo da budu zahvalni i jedni i drugi što je došao u Banjaluku i zastupao ih u Republici Srpskoj”.

Ovaj visoki funkcioner HDZ-a BiH kaže da negoduju oni koji su pozvani i nisu došli na sjednicu Narodne skupštine RS-a, a trebalo je da dođu u Banjaluku i iznesu stav.

– Svi koji žele da BiH ostane i opstane, te da složno živimo, će doći i razgovarati gdje god, kao što je posljednjim potezom pokazao Čović, a oni koji ne žele dogovor uvijek će biti nezadovoljni, tražiti razloge i prozivati one koji se bore da bude pronađeno najbolje rješenje – rekao je Jerković za “Glas Srpske”.

Ističući da je HDZ uvijek spreman za razgovor i dogovor, on kaže da se Čović u Banjaluci obratio “smirenim, mudrim političkim tonom i pokušao predočiti stvarno stanje”, ali i predložiti rješenje za dalji suživot u BiH, gdje je “pričao i u ime Bošnjaka”.

On kaže da nije sporno gdje se razgovara, već o čemu.

– Vidimo da bošnjačka politika želi da se brišu nacionalne odrednice iz Ustava, a to znači brisanje konstitutivnih naroda iz domova naroda i Predsjedništva BiH. Prepoznali smo njihove namjere da Federacija BiH postane građanska država bošnjačkog naroda. Jasno nam je svima da BiH može preživjeti samo kao zemlja tri konstitutivna naroda i tu nema kalkulacija – rekao je Jerković.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Objavljena nova analiza i ratna mapa: Ovaj poraz šokirao je Ruse

Ruske snage nastavile su s povlačenjem iz Harkivske oblasti, ali će vjerojatno nastojati zadržati liniju istočno od Vovčanska kako...

Možda vas zanima i ovo