Subota, 27 studenoga, 2021

Jeste li znali da s vašim pametnim telefonima možete raditi i ove stvari?

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Na online trgovinama aplikacijama dostupne su zanimljive aplikacije s kojima možete dizajnirati sobe, pronaći savršenu boju za stan ili mjeriti otkucaje srca

Prema predviđanjima IDC-a prošle je godine po prvi puta isporučeno više od milijardu pametnih telefona. Ovi su gadgeti mnogima primarni uređaji s kojima komuniciraju, primaju i šalju mailove, surfaju internetom i društvenim mrežama, a polako zamjenjuju i uređaje poput muzičkih playera i digitalnih fotoaparata, prenosi dnevnik.hr.

Također, na online trgovinama poput Googlea Play, App Storea, Windows Phone Storea i drugih dostupne su stotine hiljada aplikacije za pametne telefone i tablete koje donose brojne nove mogućnosti vašim pametnim uređajima – na Mashableu su objavili popis deset stvari koje, zahvaljujući posebnim aplikacijama, možete napraviti sa svojim pametnih telefonima, a da to vjerovatno niste znali:

Pronalaženje savršene boje za vaš stan – putem BEHR ColorSmart mobilne aplikacije možete fotografisati neki predmet i zatim u aplikaciji pronaći potpuno istu boju s kojom možete ‘virtuelno’ obojiti vašu sobu (koju prvo morate fotografisati). Na taj način možete odmah na ekranu pametnog telefona vidjeti kako će određena boja izgledati u vašem stanu.

Koristite telefon kao libelu – za ispitivanje vodoravnosti neke površine više vam ne treba poseban alat, već možete iskoristiti vaš telefon i iHandy Level aplikaciju.

Upalite automobil s udaljenosti – putem Viper Start aplikacije korisnici koji imaju instaliran poseban uređaj u automobilu, mogu uplatiti svoj auto s udaljenosti i malo zagrijati motor tako da odmah mogu sjesti u već zagrijani automobil i krenuti.

Mjerenje udaljenosti i visine – postoji veći broj aplikacija putem kojih možete mjeriti udaljenost, visinu i širinu predmeta, a na Mashableu izdvajaju Smart Measure Pro za Android i Dot Measure Pro za Appleove uređaje.

Dizajnirajte svoju sobu – putem Mark On Call aplikacije možete sami dizajnirati vaš životni prostor i na mobilnom ekranu razmještati virtuelni namještaj sve dok ne pronađete dobitnu kombinaciju za uređenje prostorija u kući.

Uredite kuću putem aplikacije za proširenu stvarnost uDecore – ova aplikacija koristi kameru koja prikazuje stvaran prikaz vaše sobe, dok na ekranu telefona možete dodavati virtuelan namještaj i saznati kako će određeni komadi namještaja izgledati u sobi ili kuhinji.

Izmjerite otkucaje srca – Instant Heart Rate dostupan je za Androide, iOS i Windows Phone uređaje, a kako bi izmjerili otkucaje srca, korisnici moraju staviti prst na kameru i držati dvadesetak sekundi.

Pametni telefon kao daljinski upravljač – putem RedEye Mini aplikacije i posebnog adaptera vlasnici iPhonea mogu koristiti svoj telefon za upravljanje televizorom i drugim uređajima.

Promijenite boju sijalica – i to je moguće s pametnim telefonima – putem Phillips Hue aplikacije i odgovarajućih ‘pametnih sijalica’ koristeći iPhone i iPad možete mijenjati boje sijalica i s udaljenosti ih upaliti ili ugasiti.

Snimanje TV programa – određeni operateri omogućuju korisnicima da unaprijed namjeste snimanje TV programa koristeći pametne telefone, odnosno posebne aplikacije.

(Vijesti.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo