Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Jeste li znali: Kako istjerati “miris” cigareta iz kuće

Nemojte propustiti

Miris cigareta je zaista neprijatan, stoga pročitajte koji je najbolji način da ga se riješite…

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Miris duhana se odmah osjeti, prodoran je i nemoguće ga je sakriti. Ako ga i nakon provjetravanja još uvijek osjetite, onda se od definitivno uvukao u predmete u vašem domu. Postoji nekoliko metoda uklanjanja dugotrajnog mirisa, a naravno sve su prirodne.

Sirće je dobro za neutralizovanje mirisa. Drvene kućne predmete održavajte tako što ćete naprskati površine razređenim sirćetom s toplom vodom i prebrisati pamučnom tkaninom. Tapacirani namještaj je malo zahtjevniji što se tiče vremena, ali možete koristiti istu tehniku.

Ipak, ukoliko ne želite miris sirćeta u kući pokušajte sa sodom bikarbonom, koja odlično apsorbuje mirise iz okoline. Odlična je za rješenje problema sa unutrašnjošću fioka – zatvorite fioku sa sodobom bikarbonom na 24 sata i upiće sve mirise.

Takođe, soda bikarbona će vam mnogo više pomoći s tapaciranim namještajem nego sirće. Prvo treba dobro usisati namještaj, zatim posuti cijelu površinu soda bikarbonom, ostaviti je na 24 sata i sutra opet temeljito usisati.

U slučaju da te dve tehnike nisu riješile vaš problem sa mirisom cigareta, pokušajte da stavite mljevenu kafu ili aktivni ugljenik. I jedno i drugo je odlična tehnika protiv neprijatnih mirisa.

(radio-liskovac.com)

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo