Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Jesu li jelke i lijepe šarene lampice čarolija za djecu ili din dušmani islama? Kakvu to vi BiH želite? Da ne pravite od Bosne Teheran?

Nemojte propustiti

Margit Tomik-Levy, primadona Sarajevske opere, poslala je snažnu poruku u kojoj se dotakla praznika. Kazala je kako se nema kada praznovati.

– Dušmani nam ne daju ni tri dana smirom sastaviti. Prvo Fadil obeća svim penzionerima po 50 KM pa onda ukrade polovini. Velemajstor primitivnog pljačkanja ovako veli: “Ako u jednom domaćinstvu dvoje dobija penziju, samo jedan će dobiti 50 KM. Bez masnog konopca se te strvine nećemo riješiti. Onda ovi mamlazi kontra Nove godine. Do ujutro će smisliti još nešto drugo. Ni jedan dan bez strešenog naroda je novi moto kleronacista na vlasti – napisala je Margit Tomik-Levy na početku svog statusa na Facebook stranici.

Njezin status prenosimo u cjelosti:

– Nema se kad praznovati. Dušmani nam ne daju ni tri dana smirom sastaviti. Prvo Fadil obeca svim penzionerima po 50 KM pa onda ukrade polovini. Velemajstor primitivnog pljackanja ovako veli. – ako u jednom domacinstvu dvoje dobija pemziju, samo jedan ce dobiti 50KM. Bez masnog konopca se te strvine necemo rešiti. Onda ovi mamlazi kontra Nove godine. Do ujutro ce smisliti još nešto drugo. Ni jedan dan bez strešenog naroda je novi moto kleronacista na vlasti….

Mene moja vera ne sprecava da slavim Bajram, da dajem mise u katolickoj crkvi za svoju svekrvu Vahidu, da slavim Bajram kao jedan od 5 najvecih praznika u mom domu, da koljem kurban za svoju svekrvu Vahidu, da idem na posne i mrsne slave prijateljima, da su mi svetinje 1 maj i bilo koji dan koji donese nešto dobro narodu BiH.

Vas vaša vera sprecava da slavite Novu godinu, praznik kojem se sva deca na planeti raduju. To nije u duhu islama!!! Ma, majke vam?… A, je li u duhu islama pijanciti po birtijama, pijan dolaziti na Bajram namaz, sa đume ici u granap i tovariti u auto 3 gajbe piva, drogirati se, ukrasti 8 miliona od respiratora pa doci na šerijatsku svadbu? Je li u duhu islama falsifikovati diplome, ne leciti teško bolesne ljude, lagati i krast? Je li u duhu islama naplacivati molitve i pljackati porodice umrlih astronomskim cenama dženaza?…
Je li paketic cokoladica, keksa, narandži i bombona za decu u suprotnosti sa islamskom naukom?.

Jesu li jelke i lepe šarene lampice carolija za decu ili din dušmani islama?
Kakvu to vi BiH želite? Je li ovo BiH po vašoj meri? Šta ćete sada reci Dodiku i Čoviću? Da ne pravite od Bosne Teheran? Pa eto ste ga napravili.

To je sramota nanesena poštenim Bošnjacima i vernicima. Dok vi lepite ovakve plakate i skidate plakate drugih konfesija, vidite li u svom ogledalu lice fašistickog đubreta iz Srebrenice koji je skidao vaše, Bajramske. Koji ste vi licemeri, koji ste vi neprijatelji BiH. U isto vreme dok vi trošite pare za tu sramotu od plakata, vaši prvaci odoše da troše pare u Dubai, Emirate, Maldive. Slave ljudi Novu godinu od nama pohapanih para.

Imate li vi uopšte predstavu da svi Bošnjaci nisu vernici? Da ima ateista, agnostika… da ih ima koji su prešli na druge vere. Šta ćete sa njima? Isto što i sa nama „(pre)ostalim“?
Stidite se vi svi u IZ koji buržoaski luksuzno živite od islama. Stidite se đubradi iz SDA, ASDA, NP. Stidi se nesposobna grdnanacelnice koja nisi u stanju okititi Sarajevo za Božić (jer to nije tvoj praznik i nije u duhu tvoje vere). Ako se grad kiti za Bajram, ako tada ima para onda se moraju naci pare i za ostale velike verske praznike. Ali, vi đubrad odvratna cete radije spiskati pare na kantonalni turizam u Dubaiju. Rodili ste se kao đubrad i umrecete kao đubrad beskorisna. Stidite se što se niko od vas nije oglasio i osudio ovo što i u Džamahiriji smatraju primitivizmom. Šta to znaci? Znaci da ste vi organizatori te bruke. Znaci da sve radite kako bi se BiH pretvorila u 3 verska koncentraciona logora. Stidite se jer ste izdajnici BiH istog kalibra kao Dodik i Ćović.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo