Subota, 15 svibnja, 2021

Jesu li se učenici iz BiH otrovali u Makarskoj? Nastavnica ih odvela na noćni ‘beach party’, ujutru je počeo belaj!

Nemojte propustiti

Roditelji osnovaca od menadžemnta škole i turističke agencije čekaju cjelovitu informaciju jer je ekskurzija zbog nečijeg nemara naprasno okončana, a desetak djece je imalo zdravstvene tegobe

Učenici devetog razreda spomenute škole neslavno su okončali ekskurziju u Makarskoj. Oni su zbog mučnina i povraćanja desetak učenika, od kojih su neki upućeni u splitsku bolnici.

Učenici su na ekskurziju krenuli u četvrtak u 5 ujutro, a vratili su se u subotu u 1:15 sati. Ekskurzija je dogovorena prije mog imenovanja za direktora 18. avgusta. Danas ćemo imati roditeljski sastanak, a očekujemo i izvještaj turističke agencije koja je realizirala ekskurziju – rekao je za Avaz Hašim Vikalo, direktor škole u Špionici.

Roditelji, prema riječima direktora, očekuju, također, izvještaje nadležnih organa, a kako je on rekao, nijedno dijete nakon povratka iz Makarske nije hospitalizirano.

– U kontaktu sam s roditeljima i dvoje učenika se u ponedjeljak ujutro javilo u Dom zdravlja. Sve dok ne dobijemo kompletnu informaciju o onom što se događalo, ne mogu detaljnije komentirati slučaj – kaže Vikalo.

Ekskurziju je realizirala putnička agencija „BNS Company“ iz Srebrenika. Direktorica agencije Vesna Bijelić kaže kako su objavljene netačne informacije o trovanju učenika u hotelu „Bonaca“.

– I ja sam, kao i svi drugi gosti hotela, konzumirala istu hranu i niko od nas nije otrovan. Jedno dijete je završilo u bolnici, ali zbog upale slijepog crijeva. Očekujem inspekcijske nalaze i snimke nadzornih kamera. Učenici su imali jutarnje, ali i noćno kupanje, odnosno „beach party“ u moru. Na kupanje u hladnom moru, mislim na večernji party, odvela ih je njihova nastavnica – kaže Bijelić.

U školi nismo mogli dobiti informaciju koji su nastavnici bili s učenicima na ekskurziji. Sve će, kako je rečeno, biti poznato nakon roditeljskog sastanka zakazanog za danas, piše Avaz.

Inače, hrvatski mediji su objavili informaciju kako su se u Hitnu pomoć u Makarskoj u pratnji nastavnika najprije javilo pet učenika. Nakon što se njihovo stanje stabiliziralo, vraćeni su u hotel, ali je u hitnu pomoć u subotu ujutro došlo još pet učenika koji su, prema navodima medija, upućeni u KBC Split zbog sumnji u trovanje.

Iz hotela „Bonaca“ su prokomentirali kako njima niko nije rekao da su se djeca otrovala hranom te da su u hotelu i druga djeca koja se osjećaju dobro.

– Znam da su učenici išli i na noćno kupanje, što je nenormalno u ovo doba godine, pa sumnjam da su možda i prehlađeni i da se radi o nekom virusu – izjavio je Ivan Šimić, voditelj hotela u Makarskoj.

Roditelji osnovaca od menadžemnta škole i turističke agencije čekaju cjelovitu informaciju jer je ekskurzija zbog nečijeg nemara naprasno okončana, a desetak djece je imalo zdravstvene tegobe, piše Avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Američki vojnici doputovali u Sarajevo: Počinje vježba “Brzi odgovor 21”

Na sarajevski aerodrom stigao je avion sa američkim vojnicima koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 21". Vojnike je dočekao...

Možda vas zanima i ovo