Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Jeziv snimak zbog kog ćete uvijek čistiti snijeg sa krova automobila

Autor:N1

Preporučeno

Vozač sa čijeg krova je snijeg pao na vozilo iza nije se ni zaustavio, jer vjerovatno nije ni bio svjestan šta je uradio.

Već smo nekoliko puta na našem portalu pisali o opasnostima koje mogu da se dese ako ne čistimo sneg i sa krova automobila. A sada se pojavio snimak sa autoputa koji upravo prikazuje koliko ovo može biti opasno.

Svi vozači treba da znaju da kada krenu u vožnju i kada kabina počne da se grije, ako ima snega na krovu on počinje polako da se otapa i klizi.

Ukoliko naglo zakočite, ova gomila snega može da spadne na vjetrobran i kompletno vam onemogući da vidite ispred sebe. A kada je količina snijega veća, tu brisači ne pomažu.

Također, ako ostavite snijeg na krovu, prilikom ubrzavanja on može da se obruži na vozilo iza vas. A kako to zapravo izgleda iz ugla vozača koji je bio iza, pogledajte u snimku koji je zabilježila njegova kamera.

Vozač sa čijeg krova je snijeg pao na vozilo iza nije se ni zaustavio, jer vjerovatno nije ni bio svjestan šta je uradio.

“Sve se desilo u sekundi, komad leda s krova drugog automobila jednostavno je odletio uvis i zabio se direktno u moje vjetrobransko staklo. Pukom srećom, osim raskomadanog stakla po putničkoj kabini, druge štete nije bilo. Najvažnije, niko nije povrijeđen”, izjavio je oštećeni vozač, prenosi Auto Klub.

Dakle, ne treba da vam bude teško da potrošite još samo dva dodatna minuta i očistite snijeg i sa krova, a ne samo sa vjetrobrana i sa prozora i tako sačuvate sebe i druge.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas