Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Jeziv zločin u Kaknju: Iskasapljeno tijelo pronađeno u “Golfu” pored puta

Nemojte propustiti

Hitna pomoć, Foto: Ilustracija
Hitna pomoć, Foto: Ilustracija

Policijska stanica u Kaknju sinoć je sat iza ponoći obaviještena da se u mjestu Podbjelavići, pored regionalnog puta nalazi parkirano vozilo Golf i pored kojeg se nalazi beživotno tijelo lica M.S. iz mjesta Podbjelavići.

Od strane ljekara mrtvozornika konstatovana je smrt dok su na tijelu pronađene povrede nanesene oštrim predmetom. Policija je brzom intervencijom u blizini lica mjesta uhapsila B.J. iz mjesta Bištrani kod kojeg je pronađen nož na kojem su bili tragovi krvi.

Lice je zadržano u policijskim prostorijama te je jutros u 08,20 sati sprovedeno u prostorije za zadržavanje PU I. Uhapšena osoba je potom sprovedena u prostorije kantonalnog tužilaštva Zenica, a potom u Kantonalni sud Zenica nakon čega je puštena na slobodu.

Službenici sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su izvršili uviđaj pod nadzorom tužioca, saopštila je službena stranica MUP-a ZDK.

Salem M. iz Kaknja ubijen je u mjestu Podbjelavići u noći s petka na subotu, jedan sat iza ponoći.

Noćna smjena Policijske stanice Kakanj je, kako doznaje “Dnevni avaz”, obaviještena da se u Podbjelavićima, pored regionalnog puta nalazi parkiran automobil marke “Golf” registrarskih oznaka 306-K-782 pored kojeg leži beživotno tijelo. Mrtvozornik je odmah po dojavi konstatirao smrt dok su na tijelu Salema M. tijelu pronađene povrede nanesene oštrim predmetom.

Ubrzo nakon pronalaska tijela uhapšen je B.J. iz mjesta Bištrani. Kod njega je pronađen nož sa tragovima koji podsjećaju na krv. Osumnjičeni je zadržan i sproveden u Kantonalno tužilaštvo u Zenici, a potom u zenički Kantonalni sud, te je sinoć u 21.45 pušten na slobodu.

Tijelo Salema. M.  prevezeno je u prosekturu Gradskih grobalja u Visokom radi obdukcije. Oklonosti ovog teškog zločina i ubistva još se utvrđuju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo