Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Jo-jo dijete vas čine još debljim i oštećuju vaše srce

Nemojte propustiti

Pored toga što imaju kratkotrajne efekte, dijete poslije kojih se kilogrami vraćaju značajno pogoršavaju vaše zdravlje, pa je za zdravo mršavljenje potrebna promjena cjelokupnog životnog stila.

dijeta_463947635Jedna studija je pratila zdravlje žena starijih od 50 godina koje su držale dijetu i vježbale da bi smršale.

Sa gubutkom kilograma, snizio im se i holesterol, krvni pritisak, trigliceridi i šećer u krvi, ali čim su se vratile na stari način ishrane i vratile težinu, svi rezultati su im bili još gori nego prije dijete.

112 punijih starijih žena su za pet mjeseci uspjele da izgube u prosjeku deset kilograma svaka, ali su do naredne godine vratile u prosjeku 70 procenata izgubljene težine, a njihovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

“Gubitku kilograma treba pristupiti kao trajnoj promijeni životnog stila, gdje je održavanje zdrave težine podjednako važno kao i gubitak težine,” izjavila je jedna od autora studije Kristen Bivers.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo