Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Jo-jo dijete vas čine još debljim i oštećuju vaše srce

Nemojte propustiti

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH: Hoće li biti restriktivnijih mjera?

Prije nekoliko dana premijer FBiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez kazali su da je epidemiološka situacija...

Bez proslave 8. marta, Krizni štab FBiH pooštrava mjere

Jedan od problema s kojima su suočava FBiH je nabavka kisika kojeg je sve manje i na svjetskom tržištu....

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Pored toga što imaju kratkotrajne efekte, dijete poslije kojih se kilogrami vraćaju značajno pogoršavaju vaše zdravlje, pa je za zdravo mršavljenje potrebna promjena cjelokupnog životnog stila.

dijeta_463947635Jedna studija je pratila zdravlje žena starijih od 50 godina koje su držale dijetu i vježbale da bi smršale.

Sa gubutkom kilograma, snizio im se i holesterol, krvni pritisak, trigliceridi i šećer u krvi, ali čim su se vratile na stari način ishrane i vratile težinu, svi rezultati su im bili još gori nego prije dijete.

112 punijih starijih žena su za pet mjeseci uspjele da izgube u prosjeku deset kilograma svaka, ali su do naredne godine vratile u prosjeku 70 procenata izgubljene težine, a njihovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

“Gubitku kilograma treba pristupiti kao trajnoj promijeni životnog stila, gdje je održavanje zdrave težine podjednako važno kao i gubitak težine,” izjavila je jedna od autora studije Kristen Bivers.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kesić u nevjerici: Ismijao ministra Isaka: Šta ovo “ze” ljudi bi i šta smo ovo “ze” slušali?

Uzrečica "ze", skraćeno od poštapalice "kako se zove", postala je viralna. Tome u prilog govori i novih “24 minuta...

Možda vas zanima i ovo