Subota, 2 ožujka, 2024

Još danas ste mogli uživati u suncu, od sutra se vrijeme kvari

Preporučeno

– Padavine će nas, prema trenutnim pokazateljima, pratiti cijelu sedmicu – kazao je Sladić

Vremenske prilike se značajno pogoršavaju, ne samo u Bosni i Hercegovini već širom Balkanskog poluotoka i centralne Evrope, kaže meteorolog Nedim Sladić.

Zbog velikih količina vlage, dodaje Sladić, koje će s Mediterana pristizati na naše područje, očekuju nas od ponedjeljka intenzivne padavine, pogotovo u jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne te u Hercegovini.

Upravo se čita:  Vlada KS dala zeleno svjetlo: MUP KS se pojačava i obnavlja "krvnu sliku", primaju još 200 policajaca

– Iako će intenzivnih padavina biti širom zemlje, pogotovo u utorak i srijedu, one su u ovakvim situacijama najmanje izgledne na sjeveroistoku Bosne jer su ova područja udaljenija od uticaja same ciklone – kazao je Sladić za Avaz.

Uz snažnu temperaturnu razliku i pritisni gradijent, bit će i jakog, na udare i olujnog juga i jugozapadnjaka koji će se najviše osjetiti na planinama.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

S obzirom na prognozirane temperature zraka od 2 do 4 stepena na 1.500 metara nadmorske visine, treba istaknuti da će snijeg uglavnom padati na najvišim planinama, a njega neće biti u nizinama barem do četvrtka.

– Padavine će nas, prema trenutnim pokazateljima, pratiti cijelu sedmicu – rekao je ovaj bh. meteorolog.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas