Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Još dva studenta završila u bolnici, nema straha od širenja zaraze

Nemojte propustiti

Na Kliniku za Infektivne bolesti u Banjaluci danas su primljena još dva studenta. U bolničkim krevetima sada ih je 24, a kod 13 studenta je potvrđena salmonela.

studenti-b-lukaU oba studentska restorana, danas nešto manja gužva. Oni koji su došli na ručak ne plaše se zaraze i kažu da je hrana odlična, ali bi voljeli da su tanjiri puniji.

Na jelovniku studentskih menzi nema većih promjena. Ne služe se jaja i pržena hrana. Za doručak koji košta pola marke studenti dobiju po dva sira ili dvije viršle uz hljeb. Ručak košta 1,20, a večera 80 feninga.

Hrana u Studentskom centru kontroliše se svaki mjesec dana i do sada nije bilo problema. Zbog nestanka uzoraka hrane, šef menze, šefica kuhinje i šefovi smjena ostaju suspendovani. Dok se istraga ne završi i ne utvrdi kako su se studenti zarazili ne žele da upiru prstom ni u koga.

Studenti svakodnevno posjećuju kolege u bolnici. Zadovoljni su brigom ljekara, ali su morali da od skromnog džeparca izdvoje 9 maraka, jer jedan oboljeli nije imao jastuk. O kolektivnoj tužbi još nema dogovora.

Šta je tačan uzrok trovanja hranom znaće se poslije analiza republičke inspekcije, dok je policija tek danas izašla na teren. Jedan od dobavljača hrane kojeg smo kontaktirali odbacuje svaku mogućnost da je pileće meso bilo neispravno.

(Atvbl)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo