Utorak, 28 rujna, 2021

Još jedan napad u Francuskoj: Muškarcu odrubljena glava, više povrijeđenih

Nemojte propustiti

Danas je u napadu na francusku tvornicu u Grenobleu jedan muškarac obezglavljen, a više njih povrijeđeno, javlja Reuters pozivajući se na francuske medije. Sumnja se da iza napada stoje islamisti.

Na mjestu ubistva pronađena je islamistička zastava, javljaju francuski mediji. Lokalni list “Dofine libere” prenio je da je žrtva muškarac koji nije radnik fabrike.

Tornica je u vlasništvu Air Products, koji se bavi prodajom spremnika za plin. Prema posljednjim izvještajima, jedna je osoba uhapšena, a Mirror piše kako se radi o 30-godišnjaku koji je od ranije poznat francuskim tajnim službama.

Al Jazeera javlja kako je napadač ušao u tvornicu i aktivirao nekoliko manjih eksplozivnih naprava. Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve poručio je kako će se odmah uputiti na mjesto zločina.

Lokalni mediji javljaju kako je glava ubijenog muškarca pronađena nabodena na komad ograde. Ukupni broj žrtava napada još nije utvrđen.

Podsjetimo, do ovog napada je došlo skoro šest mjeseci nakon pohoda islamističkih terorista na Pariz i opsjede ureda satiričnog časopisa Charlie Hebdo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ramić podučavao Vukanovića kako se izgovara “Elhamdulillah”, pogledajte kako je to izgledalo

- Molim vas još jedan aplauz za veliku kapitulaciju velikih Srba i patriota – rekao je Vukanović Zanimljivo je bilo...

Možda vas zanima i ovo