Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Još jedan odlazak sa KCUS-a: Smijenjen Dželaludin Junuzović, šef hirurških disciplina

Nemojte propustiti

Sa KCUS-a je prije nekoliko dana otišao je i abdominalni hirurg Jusuf Šabanović, a prije njega još nekoliko ljekara.

Prema odluci Upravnog odbora KCUS-a raspisan je interni oglas za izbor i imenovanje direktora Hirurških disciplina Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon što je s te pozicije smijenjen Dželaludin Junuzović, saznaje Oslobodjenje.

Junuzović je i član Upravnog odbora KCUS-a, a postavljen je za v.d. šefa Urologije.

Junuzović je nedavno potpisao odluku kao direktor Hirurških disciplina da će od 17. avgusta početi raditi sve operacije tercijarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite koje se mjesecima nisu radile (sekundarni nivo nikako), a tercijarne samo hitni slučajevi što je pravdano situacijom sa koronavirusom.

Sa KCUS-a je prije nekoliko dana otišao je i abdominalni hirurg Jusuf Šabanović, a prije njega još nekoliko ljekara.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu od dolaska Sebije Izetbegović za direktoricu napustilo je svojevoljno ili dobilo otkaz više od 160 ljudi. Najveći dio tog kadra nikada nije nadoknađen niti može biti jer je riječ o velikom broju profesora. U tom periodu upravo zbog nedostatka kadra u određenim oblastima ne rade se više ni specijalizacije, pa su tako neki ljekari pored Sarajeva morali ići u Mostar ili Tuzlu.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo