Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Još jedna donacija: Srbija će za FBiH obezbijediti još 15.000 vakcina

Nemojte propustiti

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatilo je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, dodatnih 15.000 doza lijeka – vakcina Kovišild (COVISHIELD – ChAdOxl nCoV-19 Corona Virus Vaccine), proizvođača Instituta za serume iz Indije (SERUM INSTITUTE OF INDIA PRIVATE LIMITED). Ranije je već dostavljeno 5.000 doza AstraZeneca/Kovišild, a vakcinacija zdravstvenih radnika već je počela u FBiH.

Prijedlogom aneksa Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH, Republika Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000 doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo civilnih poslova BiH da Aneks Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Aneksa odredi ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo