Srijeda, 28 rujna, 2022

Još nekoliko oblačnih i kišovitih dana, a onda nam se ponovo vraća ljeto

Nemojte propustiti

Meteorolog Nedim Sladić najavio je još toplih i sunčanih dana od vikenda, pogotovo od nedjelje kada se očekuje potpuna stabilizacija vremena.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prijepodne sunčano, poslijepodne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar uglavnom slab, sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura iznosiće od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura će iznositi od 14 do 16, a dnevna od 20 do 22 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne porast naoblake. U Bosni je povremeno i lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. U Hercegovini poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 stepena.

U petak će u većem dijelu Bosne prjije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. U Hercegovini sunčano.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

U subotu će u Bosni biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Poslije podne porast naoblake u većem dijelu naše zemlje može usloviti pljuskove i grmljavinu.

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni.

TOPLIJE OD VIKENDA

Meteorolog Nedim Sladić najavio je još toplih i sunčanih dana od vikenda, pogotovo od nedjelje kada se očekuje potpuna stabilizacija vremena.

– Kada govorimo o povratku ljeta, on se vraća već od narednog vikenda, posebno drugog dana kada će biti prodor nešto toplijeg zraka sa jugozapada Evrope i samim time temperature bi mogle ići do 30 stepeni u Bosni, s tim da bi se u Hercegovini mogle očekivati i do 35 stepeni, kazao je Sladić.

Dodao je da se ipak ne govori samo o temperaturama koje su bile tokom juna, jula i jednog dijela avgusta, što znači da sa temperaturama od 40 stepeni definitivno završili.

– Možemo reći da idemo polako ka ugodnijem ljetu, periodu za uživanje – poručio je Sladić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo