Petak, 29 rujna, 2023

Još ništa od nižih cijena goriva: Ukidanje akciza nije ni stiglo na dnevni red

Preporučeno

Snježana Novaković-Bursać obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički dom BiH napravi urgenciju prema Domu naroda i da ubrza odluku o eventualnom ukidanju akciza.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio prijedlog poslanika Saše Magazinovića (SDP) i Branislava Borenovića (PDP) da se na dnevni red sjednice uvrsti inicijativa koja se odnosi na poziv Domu naroda BiH na ukidanje akciza na naftu i naftne derivate na period od šest mjeseci.

Upravo se čita:  Izetbegović se oglasio o hapšenju Zildžića: Nije trebao to raditi

Dok iz opozicije osuđuju odbijanje prijedloga, čiji je cilj bio smanjenje negativnih efekata inflacije, jer nije bilo neophodne entitetske većine, predstavnici iz vladajućih stranaka poručuju da ovaj prijedlog nije imao nikakvog efekta i da Dom naroda sam mora da donese odluku o eventualnom ukidanju akciza.

Snježana Novaković-Bursać, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, glasala je protiv ovog prijedloga.

Upravo se čita:  Dodik u nekarakterističnom stilu: Imam nadu da će se BiH održati, RS je prihvatila Dejton

Obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički dom BiH napravi urgenciju prema Domu naroda i da ubrza odluku o eventualnom ukidanju akciza.

“Dom naroda ima svoju proceduru i odlučiće u adekvatnom trenutku o tome. Ovo je samo bio pokušaj da se o tome priča, naravno na koje opozicija ima pravo. Oni nisu predložili nikakvu novu ideju, već samo da se ubrza procedura u Domu naroda”, kazala je Novaković-Bursać za “Nezavisne novine”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo