Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Još se ne zna gdje će biti ukopan Suad Teočanin, beskućnik iz BiH koji je preminuo od smrzavanja u SAD

Nemojte propustiti

Suad Teočanin, 42-godišnjak iz Bosne i Hercegovine koji je živio u američkom gradu Midlberiju kao beskućnik, preminuo je od smrzavanja prošlog vikenda.

Suad Teočanin

Tamošnja policija je saopćila da su tijelo Teočanina pod snijegom pronašli njegovi prijatelji u parku te da je noć prije nego što će umrijeti pio alkohol. Njegov dugogodišnji prijatelj Refik Jandrić na Facebooku je napisao oproštajne poruke, praćene pričom o životnim nedaćama koje su zadesile nesretnog Teočanina.

Jandrić je naveo da je Teočanin, pripadnik romske populacije, stigao u SAD davne 1993. godine. Napisao je da nije znao bosanski ni engleski jezik. Prijatelji su mu davali hranu, nudili mu privremeni smještaj. Brat mu je, navodi Jandrić, slao pisma te mu ih je Jandrićeva supruga prevodila na engleski jezik jer je Teočanin u Americi završio školu pa je to bio prvi jezik koji je savladao.

I Teočanin je pisao svom bratu. Kasnije je pronašao posao, međutim, ubrzo mu se život promijenio jer se Jandrić s porodicom odselio u drugi grad, a on je završio kao beskućnik u Midlberiju. Međutim, u ovom gradu mnogi su ga poznavali i voljeli, tako da ga je osoblje restorana “Tavern” zaposlilo da im pere suđe. Smjestili su ga u prostorije gdje spavaju beskućnici. Osoblje restorana organiziralo je za 27. januar nereligioznu komemoraciju za Teočanina u crkvi Congregational. Još se ne zna gdje će i kada biti ukopan. Jandrić je naveo da će doći na komemoraciju, kao i brat nesretnog Teočanina, piše Avaz.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlada FBiH izdvojila više od 100 miliona KM za privatna preduzeća i poduzetnike

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju preraspodjele sredstava predviđenih u Budžetu...

Možda vas zanima i ovo