Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Još u utorak: Autobus iz Italije sa 19 putnika stigao u Zavidoviće

Nemojte propustiti

Ovu informaciju potvrdilo je i još nekoliko putnika autobusa, koji su samo dan prije uvođenja vanrednih mjera uspjeli izbjeći blokadu granica, odnosno stići u matičnu državu

Oko 50 putnika autobusa koji je saobraćao na relaciji Brescia – Zavidovići, pušteno je preko graničnog prelaza Bosanski Brod u utorak u večernjim satima, te nastavilo svoje putovanje ka Zavidovićima, objavila je Face televizija na svom portalu.

Kako novinari ovog portala nezvanično saznaju, u utorak u večernjim satima u Bosnu i Hercegovinu je na granični prelaz Bosanski Brod ušao autobus iz Brescie, Italije, čije su odredište bili Zavidovići.

Spekuliše se da su na taj način putnici uspjeli izbjeći blokadu na granicama.

Oko 19 putnika autobusa koji je saobraćao na relaciji Brescia – Zavidovići, nezvanično, bez ikakvih daljih provjera i kontrola pušteno je preko graničnog prelaza Bosanski Brod, te nastavilo svoje putovanje ka Zavidovićima.

“Na autobusku stanicu Zavidovići stigao je autobus sa 19 putnika iz Italije. Svi putnici upućeni su u Dom zdravlja Zavidoviči.”, potvrđeno je iz Autobuske stanice Zavidovići za portal face.ba.

Ovu informaciju potvrdilo je i još nekoliko putnika autobusa, koji su samo dan prije uvođenja vanrednih mjera uspjeli izbjeći blokadu granica, odnosno stići u matičnu državu prije uvođenja vanredne mjere kojom se putnicima koji dolaze iz rizičnih područja ili područja zahvaćenih virusom korona, zabranjuje ulaz u državu.

Informaciju potvrdili putnici

– Lično sam bio u tom busu. Krenuli smo utorak u 7 iz Piacence, samo sam izašao u Doboju bez problema. Sada sam u kućnom karantenu zbog svoje sigurnosti pošto siromašna država nema testova da urade svima – napisao je E.S.

Još jedna građanka potvrdila je ove navode.

– Bila je i moja kćerka, isto je u pritvoru 15 dana, sretno vam da bude – napisala je V.B.K.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo