Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Još uvijek nije poznat uzrok stravične nesreće u kanjonu Morače

Nemojte propustiti

Još nije utvrđen uzrok nesreće u kojoj je poginulo 18 rumunskih državljana, čiji je autobus sletio u kanjon Morače, rekao je osnovni državni tužilac u Podgorici Vojislav Grujić.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

On kaže da je sigurno jedino da je u vrijeme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.

“Izvlačenje olupine autobusa planirano je za danas. Uzrok nesreće utvrdit ćemo u daljem postupku angažovanjem vještaka saobraćajne struke koji je od sinoć na licu mjesta”, rekao je Grujić novinarima.

Prema njegovim riječima, dodatno će biti proveden i postupak s ciljem otkrivanja svih potrebnih parametara radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće.

“Tek nakon što se utvrde sve činjenice koje se odnose na stanje puta i brzinu kretanja autobusa u trenutku nesreće, ali i nakon tehničkog pregleda autobusa, znat će se i uzrok”, naveo je Grujić.

U jednoj od najvećih drumskih nesreća u Crnoj Gori, koja se jučer oko 17.00 sati dogodila na magistralnom putu Podgorica – Kolašin poginulo je 18 turista iz Rumunije, dok je povrijeđeno 32 putnika autobusa koji se sa mosta Grlo sunovratio u kanjon Morače.

Četvoro od 29 teško povrijeđenih rumunskih turista nalazi se u životnoj opasnosti, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo