Petak, 30 rujna, 2022

Još uvijek ništa od smanjenja cijena goriva: Dom naroda usvojio izmjene Zakona o akcizama, ali uz amandman Dušanke Majkić

Nemojte propustiti

Na sjednici se obratio i poslanik iz Predstavničkog doma Saša Magazinović podsjećajući da je prije 173 dana ovaj zakon prošao kroz taj dom.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je izmjene Zakonama o akcizama u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom, a kojim bi se trebale privremeno ukinuti akcize na gorivo.

S obzirom da je Zakon usvojen u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom on će ići na usaglašavanje. Ovaj zakon je jednoglasno usvojen, ali sa amandmanom Dušanke Majkić kojeg su podržali delegati SNSD-a i HDZ-a.

Na sjednici se obratio i poslanik iz Predstavničkog doma Saša Magazinović podsjećajući da je prije 173 dana ovaj zakon prošao kroz taj dom.

– Obje entitetske vlade su dale podršku i kazale da raspolažu sa dostatnim sredstvima koje bi mogle pokriti usvajanje ovog zakona. Podsjećam da su cijene goriva, kada je Predstavnički dom usvojio ovaj zakon bila niža nego današnja. Dušanka Majkić je predložila amandman da primjena traje samo 30 dana, a komisija ga je odbila i podržala ovaj zakon u izvornom tekstu.

Pozivam da glasate onako kako bi vam sugerisali prijatelji i komšije, jer smatram da je interes svakog građanina da gorivo bude jeftinije do pola marke, rekao je Magazinović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo