Petak, 25 lipnja, 2021

Josipović ispraćen sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli

Nemojte propustiti

Nakon dvodnevne službene posjete Bosni i Hercegovini, predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića danas je s Međunarodnog aerodruma u Tuzli ispratila državna delegacija koju je predvodio ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić (SDP BiH).

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Tom prilikom ministar Osmić se, uime Predsjedništva BiH i svih građana BiH, najtoplije zahvalio predsjediniku Josipoviću na posjeti koju je ocijenio veoma važnom, imajući u vidu činjenicu da je ovo njegova prva predsjednička posjeta BiH nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Predsjednik Josipović je iskazao zadovoljstvo toplim prijemom, uz obećanje da će Republika Hrvatska i on, kao njen predsjednik, i u narednom periodu učiniti sve da se država BiH što prije priključi euroatlanskim integracijama.

Nakon ispraćaja predsjednika Josipovića, ministar obrane BiH Zekerijah Osmić je posjetio Komandu 5. pješadijske brigade u Vojnoj bazi “Aerodrom Dubrave” gdje ga je dočekao komandant brigade brigadir Kenan Dautović.

Tokom boravka u Komandi brigade, komandant, brigadir Dautović i članovi Komande brigade, informirali su ministra Osmića o trenutnom stanju u brigadi i planovima za naredni period, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snažno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje Jahorine

Prema najavama meteorologa, danas je u pojedinim područjima u BiH moguće nevrijeme, pljuskovi, grmljavina i grad. Nevrijeme praćeno gradom i...

Možda vas zanima i ovo