Srijeda, 22 ožujka, 2023

Josipović naredne sedmice u radnoj posjeti BiH

Nemojte propustiti

Ivo Josipović (Foto: Agencije)
Ivo Josipović (Foto: Agencije)

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će iduće sedmice u radnoj posjeti BiH i susresti se s visokim dužnosnicima te s predstavnicima Hrvata u BiH, saopštio je u četvrtak Ured predsjednika RH.

Josipović će u utorak, 8. aprila, otvoriti 17. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru i razgledati ga zajedno sa svojim domaćinom, predsjednikom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Sajam je jedna od najvažnijih gospodarskih priredbi u BiH, na kojoj izlaže oko 700 izlagača iz dvadesetak zemalja. Iz Hrvatske se posebno predstavljaju “Končar” i “Podravka”, a veći broj hrvatskih tvrtki izlagat će na izložbenim mjestima Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, prenijela je Hina.

U srijedu, 9. aprila, šef hrvatske države posjetit će središnju Bosnu, gdje će obići župu Srca Marijina u uskopaljskoj Gračanici te se susresti s političkim predstavnicima Hrvata i istaknutim gospodarstvenicima, potom će posjetiti Bugojno.

Posjet BiH hrvatski predsjednik završit će radnom večerom s članovima predsjedništva BiH u Sarajevu, navodi se u saopštenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo