Petak, 15 listopada, 2021

Josipović: Situacija u Ukrajini je opasna i mogla bi ugroziti svjetski mir

Nemojte propustiti

Ivo Josipović (Foto: Agencije)
Ivo Josipović (Foto: Agencije)

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ocijenio je u četvrtak da je situacija u Ukrajini iznimno opasna i da bi mogla ugroziti svjetski mir.

“Događaji u Ukrajini su iznimno opasni, vidimo kako su zemlje koje nisu članice NATO saveza izloženije rizicima nego one koje jesu”, rekao je Josipović odgovarajući na pitanja novinara pošto je otvorio Treću konferenciju načelnika glavnih stožera Srednje Europe u splitskom hotelu Le Meridien Lav.

Sada je najvažnije da sve političke snage budu usmjerene na mir u Ukrajini, rekao je predsjednik Josipović. “Bilo bi najstrašnije da sadašnja situacija u Ukrajini izmakne kontroli – to je nešto što bi moglo ugroziti mir u svijetu”, istaknuo je.

“Vjerujem uvijek u diplomaciju, u pregovore i mislim da je svima u interesu, doslovno svima, da se sadašnja kriza (u Ukrajini) zaustavi i da mir ponovno zavlada”, kazao je Josipović.

Kazao je i da se “možda stvari malo previše dramatiziraju” kada su u pitanju hrvatski MIG-ovi koji su ostali na remontu u Ukrajini.

“Znali smo da avioni moraju na remont, oni su otišli (u Ukrajinu) nakon javnog natječaja; znamo isto tako da nemamo novaca ,a možda ni potrebe za nekom velikom eskadrilom novih aviona. Mislim da su okolnosti do kojih je došlo, to jest događaji u Ukrajini, bili nepredvidivi i da ćemo iz toga na vrijeme izaći i da će naše nebo ostati pod našim nadzorom”, rekao je Josipović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo