Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Jovan Divjak: Džeko je jedan od onih koji pronosi priču o bh. mladim ljudima

Nemojte propustiti

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac, igrač Manchester Cityja i UNICEF-ov ambasador Edin Džeko danas je u jednom od sarajevskih kafića razgovarao s Jovanom Divjakom, predsjednikom Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”.

dzekodivjakmaj1– S obzirom na to da Udruženje radi s djecom, žrtvama rata i invalidnom djecom, ali se bavi i talentovanom djecom, Džeko će kao veoma talentovan fudbaler svakako doprinijeti radu Udruženja. On je jedan od onih koji pronosi priču o bh. mladim ljudima – rekao je za Agenciju FENA Jovan Divjak, predsjednik Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”.

To znači, kako je istakao, da Džeko učestvuje u aktivnostima Udruženja, na čiji je prijedlog bio kandidovan za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva, koja mu je na ovogodišnjoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu i dodijeljena.

– To je upravo jedan od naših uspjeha podrške mladim ljudima u BiH – dodao je Divjak.

“Udruženje obrazovanje gradi BiH” kandidovalo je Džeku za ovogodišnju Šestoaprilsku nagradu uz obrazloženje da je među svjetskom javnošću poznat kao ličnost koja plijeni visokim moralom i filantropijom.

Među brojnim nagradama koje je do sada dobio, Šestoaprilsku nagradu izdvojio je kao posebno priznanje koje za njega znači veliku čast i privilegiju, ali i obavezu postizanja novih uspjeha, među kojima je svakako njegov rad s djecom iz Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo