Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Jučer BiH, danas Hrvatska; Novi zemljotres zatresao region: Jaka grmljavina, tutnjava i ljuljanje

Nemojte propustiti

Jutrošnji potres osjetio se u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, a prema reakcijama na društvenim mrežama, i u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji.

Područje Banije jutros oko 7.30 sati zatresao je potres magnitude 3.8 po Richteru, javila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Epicentar je bio kod Donje Budičine, 5 kilometara južno od Petrinje. Hipocentar je bio na dubini od 5 kilometara, javlja EMSC.

Intenzitet u epicentru je bio V – VI stepena EMS ljestvice, a potres se osjetio i u našoj zemlji, ali i Sloveniji.

Upravo se čita:  Kako komšije 'deru' turiste: 'Vožnju taksijem u Splitu platili su 180 eura'

Jučer, u poslijepodnevnim satima, zemljotres je zatresao Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je, podsjećamo bio 20 kilometara sjeverozapadno od Tuzle, na dubini od dva kilometra jačine 4,2 stepena, a osjetio se i u Sarajevu.

Jutrošnji potres osjetio se u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, a prema reakcijama na društvenim mrežama, i u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji.

“E ovaj je bio za buđenje”, napisao je jedan korisnik EMSC-a o jutrošnjem potresu. “Udar, jače protreslo par sekundi”, stoji u opisu korisnika iz Taborišta. “Jaka grmljavina, tutnjava i ljuljanje. Kućni ljubimci se svi razbježali od straha”, napisao je korisnik iz Petrinje.

Upravo se čita:  Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

“Jaka trešnja uz zveckanja suđa, dosta jako drmalo”, “Kao da je prošao vlak. Glasna tutnjava i jak kratak udar, cijela kuća se zatresla”, “U kući je baš jako zdrmalo i malo duže trajalo nego u zadnje vrijeme, “Tutnjava, jak udar, podrhtavanje, škripanje kreveta”, neke su od poruka korisnika EMSC-a.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo