Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Jusko o fešti u Sarajevu: Želudac mi se okrenuo kada sam vidio to; Košarac: Došao sam čestitati rođendan prijatelju!

Nemojte propustiti

Na stišava se bura nakon skandaloznog korona-derneka koji je održan u ponedjeljak navečer u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, uprkos mjerama i zabranama nadležnih

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko nije krio svoje razočaranje nakon večerašnje fešte u sarajevskom restoranu Golf Klub uprkos zabranama i nepoštivanju mjera. Kako je za N1 kazao, kada je vidio šta se dešava u vrijeme pandemije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, želudac mu se okrenuo.

“U periodu kada pola miliona stanovnika ovog grada sjedi u kući, kada nam djeca ne izlaze napolje, kada starije osobe ne izlaze, oni koji nam trebaju biti primjer sve prekrše. Meni se želudac okrenuo kada sam vidio to”, kazao je Jusko za N1.

Kako nam je potvrdio, odmah je nazvao komesara MUP-a KS i policija je za 15 minuta bila na lokalitetu.

“Naredio sam da niko ne može izaći dok ne dobije prekršajni nalog, a inspekcija će uraditi svoj dio posla kada je riječ o vlasniku. Oni su izabrali dobar lokalitet, da ih niko ne čuje i ne vidi, ali, kao što se kaže, u laži su kratke noge. Strašna je činjenica da kada građani poštuju mjere, nose zaštitne maske i pridržavaju se svih mjera, oni koji im trebaju biti primjer sve to poruše”, kazao nam je ministar unutrašnjih poslova KS.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je večeras intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Košarac: Došao sam čestitati rođendan prijatelju

Jedan od učesnika bio je i ministar vanjske trgovine i ekonomnskih odnosa BiH Staša Košarac. U izjavi za Oslobođenje kaže da je došao da čestita rođendan svom prijatelju, dr. Jusufu Šabanoviću.

– Doktor Šabanović je bio uz moju porodicu kad mi je bila majka bolesna, a poslije i kada mi je bio bolestan stric. To je jedan veliki čovjek, koji je pomogao mnogim ljudima sa područja Sarajevsko-romanijske regije, ne pitajući kako se ko zove i koje je nacije. Došao sam da mom prijatelju čestitam rođendan, ne znajući kakav je format večeri. Zadržao sam se vrlo kratko. Bilo mi je važno da mu čestitam rođendan. Međutim, eto bilo je što je bilo. Možda je bilo i nepažljivo i meni nije problem da snosim odgovornost za ono što sam učinio, kao bilo koji stanovnik ove države. Ako je i grijeh, neka je na moju dušu – kazao je Kosašrac.

Intervenisala policija

Kako je potvrđeno, 16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana prekšajno je sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22:45 sati, javio je N1.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost “zahvaljujući” jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo