Petak, 3 veljače, 2023

Kabinet Željke Cvijanović reagovao na Bećirovićev odlazak u Brisel: Posjeta nije usaglašena, ne odražava stavove Predsjedništva BiH

Nemojte propustiti

– Posjeta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sjedištu NATO saveza u Briselu je individualnog karaktera.

Iz Kabineta Željke Cvijanović, predsjedavajuće Predsjedništva BiH reagirali su na odlazak Denisa Bećirovića u Brisel.

Naime, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je otputovao u Brisel u posjetu sjedištu NATO-a gdje bi se trebao sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Izgleda da tom posjetom nije zadovoljna Cvijanović. Iz njenog Kabineta saopćeno je da se ne radi o usaglašenoj posjeti.

– Posjeta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sjedištu NATO saveza u Briselu je individualnog karaktera. Odnosno riječ je o pojedinačnoj posjeti jednog člana i njegovog kabineta – rečeno je.

– Dakle, nije riječ o posjeti člana Predsjedništva u ime Predsjedništva, već o pojedinačnoj posjeti jednog člana i njegovog kabineta što je moguće u praksi. Ali u tom slučaju ne odražava stavove cijele institucije – pojasnili su iz Kabineta Željke Cvijanović.

Ističe se da posjeta nije usaglašena.

– Samim tim nije pravljena ni delegacija u kojoj bi bili predstavnici druga dva kabineta – rekli su iz Kabineta predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo